Dost meteen belangrijk voor 'Wölfe' in treffen met Castaignos

Matthijs van Laar16 aug 2015, 17:25
Laatst bijgewerkt: 16 aug 2015, 17:25

VfL Wolfsburg heeft in navolging van andere titelkandidaten als Bayern München en Borussia Dortmund de eerste drie punten binnen. Eenvoudig ging het echter niet voor het elftal van coach Dieter Hecking. Mede dankzij een doelpunt van Bas Dost werd Eintracht Frankfurt met 2-1 verslagen, maar het vertoonde spel laat nog ruimte voor verbetering.

De bezoekers, met Luc Castaignos in de startformatie, begon goed aan de wedstrijd en koos verrassend de aanval. Het eerste kwartier liep de thuisploeg dan ook achter de feiten aan, maar bij de eerste serieuze kans was het wel meteen raak voor die Wölfe. Max Kruse zag Ivan Perisic weglopen bij de tweede paal, slingerde bal voor en deed dat precies op maat. Zijn Kroatische ploeggenoot had vervolgens weinig moeite om de bal in het halflege doel te koppen.

Wolfsburg pakte daarna door en vergrootte drie minuten later de voorsprong tot 2-0. Met het nodige geluk belandde de bal bij de tweede paal in de voeten van Dost, die geen moment twijfelde en van dichtbij hoog en hard inschoot. Die doelpuntenrazernij had echter weinig invloed op het spel van Frankfurt, dat de rust bewaarde en snel terugkwam. Haris Seferovic zag de aanstormende Stefan Reinartz en legde de bal precies op het voorhoofd van de middenvelder, die steenhard raak kopte.

Die sensationele openingsfase kreeg geen vervolg. Frankfurt deed wel pogingen tot het vinden van de gelijkmaker, maar kwam niet verder dan één serieuze poging van Joel Gerezgiher, die doelman Koen Casteels op zijn pad vond. Wolfsburg, waar de mogelijke vertrekkende sterspeler Kevin De Bruyne zelfs voortijdig naar de kant werd gehaald, stelde daar in het restant van de wedstrijd in aanvallend opzicht niet veel tegenover. De thuisploeg hield de 2-1 stand echter vast en heeft de eerste drie punten van het seizoen daarmee binnen.