voetbalzone

‘Dost mist het vertrouwen en wil na drieënhalf jaar weg’

Erik van Dam06 jan 2016, 07:24
Laatst bijgewerkt: 06 jan 2016, 07:24
Advertentie

Bas Dost staat volgens BILD open voor een vertrek bij zijn club VfL Wolfsburg. De Duitsers trokken Dost in de zomer van 2012 aan, nadat hij met 32 doelpunten topscorer van de Eredivisie was geworden. Sindsdien verliep de samenwerking tussen club en spits met ups en downs en inmiddels is Dost tot de conclusie gekomen dat hij geen lange periode meer bij de Volkswagenclub wil blijven, zo schrijft de Duitse krant woensdag.

voetbalzone

Dost speelde in het jaar 2015 in totaal 49 wedstrijden en was daarin goed voor 26 doelpunten. Met name in de eerste weken na de winterstop was de lange aanvaller flink op dreef en scoorde hij erop los. Dit seizoen maakte hij er zeven in zestien wedstrijden, maar zeker van een basisplaats is de Nederlander niet. In de laatste vier wedstrijden voor de winterstop mocht Dost van Dieter Hecking niet starten.

BILD weet dat de viervoudig international van Oranje er eigenlijk wel klaar mee is. Na drieënhalf jaar zou hij het voor gezien willen houden en elders rond willen kijken. Hij heeft geen goed gevoel meer in Wolfsburg en mist met name het echte, pure vertrouwen in zijn capaciteiten. De Duitse krant weet dat Newcastle United belangstelling heeft voor Dost, maar concreet is die interesse nog niet.

Nicklas Bendtner, die Dost in Wolfsburg beconcurreert voor de plek centraal voorin, is overigens ook bezig met een vertrek. Hij zei dinsdag dat hij de situatie bij de club als onhoudbaar ziet. “Ik heb tegen niemand vaarwel gezegd. Ik speel voor Wolfsburg en bereid mij voor op een langer verblijf hier. Mijn situatie is zonder twijfel onhoudbaar geworden, maar ik ben nog niet weg. Zolang ik een contract heb, dien ik dat te respecteren”, gaf Bendtner aan.

Bezig met laden …