Dost na twee goals Bundesliga-topscorer van 2015; Wolfsburg naar CL

Gijs Freriks10 mei 2015, 17:17
Laatst bijgewerkt: 10 mei 2015, 17:17

VfL Wolfsburg heeft de tweede plaats weer overgenomen van Borussia Mönchengladbach. Die Wölfe wonnen zondagmiddag met 1-3 van SC Paderborn en Bas Dost kwam tweemaal tot scoren. De Nederlander maakte veertien van zijn zestien competitiedoelpunten in 2015 en daarmee is hij de topscorer van het huidige kalenderjaar in de Bundesliga.

Het Wolfsburg van Dieter Hecking kwam na drie speelronden weer eens tot winst en is nu zeker van een ticket voor de groepsfase van de Champions League. Na 25 minuten stond er al een 0-2 stand op het scorebord in de Benteler-Arena. Timm Klose kopte raak uit een hoekschop van Ricardo Rodríguez en Dost scoorde na een voorzet van Ivan Perisic. Daarmee maakte Wolfsburg een abrupt einde aan de hoop van Paderborn op een goed resultaat. De thuisploeg was het duel nog wel zo goed begonnen, want onder anderen Lukas Rupp kreeg een goede kans.

Paderborn zocht met de ingevallen Süleyman Koc als aanjager ook in de tweede helft de aanval, maar doelman Diego Benaglio werd nauwelijks op de proef gesteld. Acht minuten voor tijd gooide Dost het duel definitief in het slot: Perisic gaf de bal aan Maximilian Arnold en Dost vond vervolgens de bovenhoek. Hij had eerder in het duel overigens ook nog een gele kaart gekregen na een elleboogstoot. Rupp verzorgde in de slotfase nog de eretreffer voor Paderborn. Wolfsburg sluit het seizoen af met duels met Borussia Dortmund en FC Köln en speelt op 30 mei nog de bekerfinale.