voetbalzone

Dost neemt verblijf op tribune mee in beslissing over toekomst bij club

Erik van Dam01 apr 2015, 11:17
Laatst bijgewerkt: 01 apr 2015, 11:17
Advertentie

Bas Dost beleeft een merkwaardig seizoen. In de eerste helft van de competitie bij VfL Wolfsburg kwam de spits elf keer in actie en maakte hij drie goals: twee in de Bundesliga en een in het Duitse bekertoernooi. Na de winterstop kwam hij los en was het plots dertien keer raak in acht wedstrijden. Op 1 maart kwam Dost echter voor het laatst tot scoren: hij staat nu weer vijf duels op rij droog. Hoe de toekomst bij zijn club eruit ziet, kan de lange aanvaller nog niet met zekerheid zeggen.

voetbalzone

Dost is nu bezig aan zijn derde jaar in de Volkswagenarena en heeft nog een contract tot 2017. Hoewel hij zich na de winterstop nadrukkelijk profileerde, is hij niet vergeten dat hij ook veelvuldig op de tribune werd gezet in Duitsland. “Het ziet er nu allemaal hartstikke leuk en aardig uit, maar de periode van voor 6 december zal ik niet vergeten. Ik heb enorm lang op de tribune moeten plaatsnemen”, geeft Dost toe in gesprek met RTV Drenthe

“Die periode zal ik zeker meewegen als ik een keuze maak over mijn toekomst”, zegt de ex-aanvaller van Heracles Almelo en sc Heerenveen tegen de regionale omroep. Hij realiseert zich dat VfL Wolfsburg niet zomaar een club is: men staat in eigen land tweede achter Bayern München en is nog actief in de Europa League. Daarin werden de kwartfinales al bereikt en op 16 en 23 april wordt er gestreden tegen Napoli.

“Het wordt nog wel eens onderschat, omdat Wolfsburg niet zo’n mooie stad is en de club niet zo’n mooie historie heeft, maar het is echt een hele grote club. Het is mooi, dat dat er nu uitkomt. We zijn een van de weinigen die Bayern verslagen hebben. Of ik daar weg wil, dat is een vraag voor later”, vindt Dost.

Bezig met laden …