voetbalzone

Dost ‘niet ontevreden’: ‘Het is ook wel fijn als je af en toe niet speelt’

Yanick Vos31 okt 2017, 13:53
Laatst bijgewerkt: 31 okt 2017, 13:53
Advertentie

Bas Dost scoort aan de lopende band voor Sporting Portugal, maar de Oranje-international wordt door Jorge Jesus bij tijd en wijle op de bank geposteerd. Dost, die het dinsdagavond met zijn ploeg opneemt tegen Juventus in de Champions League, zegt te begrijpen waarom zijn trainer soms voor andere spelers kiest.

"Dat vind ik niet erg", zegt Dost in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Seydou Doumbia is een heel ander type dan ik, prima dat soms voor hem wordt gekozen. Ik kom er elke keer ook vrij snel in. Daar ben ik niet ontevreden over. Als jonge hond wil je alles spelen en laten zien hoe goed je bent. Maar het is ook wel fijn als je af en toe niet speelt."

"Alles gaat in goed overleg. Ik heb vorig jaar alles gespeeld en veel gescoord. Dat is mooi, maar vergt ook veel van je lichaam", vervolgt de 28-jarige spits, die zegt dat de Portugese club al zestien jaar lang wacht op de landstitel. "We staan er ook goed voor. Als je acht keer wint en twee keer gelijkspeelt, sta je normaal gesproken bovenaan. Er is alleen één ploeg die het nóg beter doet (FC Porto, red.)."

Sporting staat in de Champions League, na de 2-1 nederlaag twee weken geleden in Turijn, voor een zware opgave. "Dat het lastig gaat worden is duidelijk, maar je hebt altijd een kans", beseft Dost. "Thuis tegen Barcelona (0-1, red.) hebben we het ook goed gedaan. Als je naar onze groep kijkt, weet je van tevoren dat je niet de favoriet bent. We willen minimaal derde worden in de poule."

Bezig met laden …