voetbalzone

Dost pakt cruciale kaart: ‘Dom, ik wist niet dat ik geschorst zou zijn’

Gijs Freriks06 apr 2018, 07:56
Laatst bijgewerkt: 06 apr 2018, 07:56
Advertentie

Sporting Portugal leed donderdag een 2-0 nederlaag tegen Atlético Madrid en maakt daardoor nog maar een kleine kans op plaatsing voor de halve finale van de Europa League. Bas Dost speelde een ongelukkige wedstrijd en is door zijn tweede gele kaart geschorst voor de return in Lissabon.

“Wat kun je er nou van zeggen? Heel vervelend dat ik er niet bij ben tijdens de terugwedstrijd”, zei de spits voor de camera van FOX Sports. “Of het een terechte kaart was? Ja, dat lijkt me wel. Het was een typische aanvallende tackle. Ik had helemaal niet in mijn hoofd dat ik geschorst zou zijn. Gewoon een domme actie.”

Dost kreeg na een kwartier een kopkans, maar kwam daarna niet meer in het stuk voor in Wanda Metropolitano. Het was veelzeggend dat hij in de eerste helft meer balcontacten in zijn eigen zestien had dan in die van de tegenpartij van trainer Diego Simeone: twee om één. Hij stelt zelf dat hij ‘een beetje scherpte’ mist.

“Een beetje het gevoel en het geloof, waardoor ik op momenten verkeerd anticipeer. Dat komt wel weer terug, maar het is vervelend dat het nu niet aanwezig is. Dat een bal ergens valt waar ik op dat moment niet ben en dat ik mezelf afvraag: waarom loop ik daar niet heen?”, aldus de achttienvoudig international van het Nederlands elftal.

Bezig met laden …