Dost schittert bij Sporting en produceert tweeklapper bij moeizame zege

Tim Siekman12 mrt 2018, 20:57
Laatst bijgewerkt: 12 mrt 2018, 20:57

Sporting Portugal heeft maandagavond gewonnen van Chaves en houdt zodoende Benfica en FC Porto in zicht. De Portugese topclub had het erg lastig tegen de nummer zes van de competitie, maar zoals wel vaker dit seizoen was Bas Dost de man die de ban brak en medeverantwoordelijk was voor de drie punten door twee doelpunten te maken: 1-2.

De laatste wedstrijd van Sporting in de Portugese competitie was tegen concurrent FC Porto en ging verloren, waarna de kansen op de titel vervlogen leken. Porto verloor zondag echter verrassend van Pacos de Ferreira, waardoor Sporting weer kon inlopen op de koploper. De mannen van Jorge Jesus hadden echter veel moeite om het net te vinden.

Het was invaller Dost die uiteindelijk het verschil maakte. De Nederlander kwam tien minuten na de rust binnen de lijnen en vijf minuten later was hij al trefzeker: Rúben Ribeiro kwam door aan de linkerflank, gaf een goede voorzet, die knap werd binnengekopt door Dost. Vlak voor tijd scoorde de Nederlander nogmaals, dit keer een intikker. Daarna kwam Chaves nog op 1-2, maar daar bleef het bij.