voetbalzone

Dost twee maanden aan de kant na charge Dante

Erik van Dam13 jan 2016, 10:54
Laatst bijgewerkt: 13 jan 2016, 10:54
Advertentie

Bas Dost kan de komende zes tot acht weken niet in actie komen voor VfL Wolfsburg. De Torjäger heeft een middenvoetsbeentje gebroken en staat daardoor voorlopig aan de kant. Dost blesseerde zich volgens Kicker dinsdag tijdens de training van zijn club en is er dus niet bij als VfL Wolfsburg over anderhalve week de tweede seizoenshelft begint. Daarna zal hij nog meer duels missen.

voetbalzone

VfL Wolfsburg verblijft in Lagos en verslaggever Thomas Hiete van Kicker schrijft dat Dost het uitschreeuwde van de pijn in zijn voet na een overtreding van Dante tijdens de training. Hij ging hinkend van het veld en werd meteen onderzocht. Manager Klaus Allofs hoopte nog dat het niet erg zou zijn, maar uiteindelijk bleek dat Dost zijn middenvoetsbeentje heeft gebroken en dus anderhalf tot twee maanden aan de kant staat.

Het magazine schrijft dat VfL Wolfsburg de blessure van Dost bepaald niet kan gebruiken. De directie was al bezig na te denken over hoe de aanvalslinie in de tweede seizoenshelft moet worden ingevuld en de blessure voor de Nederlandse spits maakt het nog lastiger. Nicklas Bendtner mag nu misschien niet meer vertrekken, ondanks dat hij interesse geniet vanuit Engeland en koste wat kost wil vertrekken. Max Kruse is de enig overgebleven pure spits.

Bezig met laden …