voetbalzone

Dost uitgefloten: 'Ik begrijp het wel, maar dat interesseert me geen zak'

Bart Kruyt04 nov 2015, 06:50
Laatst bijgewerkt: 04 nov 2015, 06:50
Advertentie

Bas Dost kon dinsdagavond het verschil niet maken voor VfL Wolfsburg in de uitwedstrijd tegen PSV. De aanvaller had een basisplaats gekregen van Dieter Hecking, maar kwam nauwelijks in het stuk voor en werd vroegtijdig naar de kant gehaald. De supporters van PSV trakteerden hun landgenoot bij het verlaten van het veld op een fluitconcert en Dost kon daar wel om lachen.

voetbalzone

De spits van Wolfsburg weet heel goed waar het gefluit vandaan kwam: “Ik heb twee weken geleden gezegd dat mijn hele familie voor Ajax is”, vertelde Dost aan het ANP. “Ik begrijp wel dat dat niet gewaardeerd wordt, maar dat interesseert me geen zak. Het is eigenlijk alleen maar mooi. Ik hou daar wel van."

Opnieuw geen volledige wedstrijd voor Dost, dus. "Ik heb langzaam aan geleerd dat je dat moet accepteren", zei hij tegen de NOS. "Ik heb er over het algemeen moeite mee als je eruit wordt gehaald terwijl het best lekker ging. Laat ik het daar maar bij laten."

Wolfsburg verloor met 2-0 van PSV en heeft nu, net als de Eindhovenaren, zes punten uit vier groepswedstrijden. Manchester United is de koploper van Groep B, met zeven punten, en CSKA Moskou is met vier punten ook zeker nog in de race voor een plekje in de volgende ronde. Wie gaat er door? “Het is moeilijk te zeggen”, zei Dost. “De clubs zijn erg aan elkaar gewaagd. Het gaat heel krap worden."

Bezig met laden …