voetbalzone

Dost ziet teamgenoten vanaf de bank punten morsen in Mainz

Matthijs van Laar22 mrt 2015, 16:19
Laatst bijgewerkt: 22 mrt 2015, 16:19
Advertentie
voetbalzone

VfL Wolfsburg laat Bayern München de kans om de koppositie later op de zondag verder te verstevigen. Drie dagen na het succesvolle Europese optreden tegen Internazionale, gaf het elftal van Dieter Hecking niet thuis bij FSV Mainz 05: het bleef bij 1-1. Bas Dost zag het vanaf de zijkant aan: de kersverse international van het Nederlands elftal werd de volle negentig minuten op de bank gehouden. Nicklas Bendtner speelde in zijn plaats.

Het was ondermaats wat de nummer twee van de Bundesliga in de eerste helft liet zien. Mainz, dat elfde staat en nog verre van zeker is dat het ook volgend jaar op het hoogste niveau speelt, profiteerde dankbaar van de slappe vertoning van de bezoekers en scoorde al snel. Een hoekschop van rechts reikte tot bij Niko Bungert, die hard in kwam lopen en de bal met het hoofd onhoudbaar inkopte. Mainz deelde ook daarna de lakens uit en kwam een aantal keer gevaarlijk door, bijvoorbeeld via Johannes Geis. Zo vond de jonge middenvelder met een knal van afstand de lat.

Na rust was het iets beter van de kant van die Wölfe, die via Luiz Gustavo het eerste gevaar verzorgden. De Braziliaan haalde uit van afstand, maar raakte de paal. Niet veel later mocht de middenvelder zich alsnog laten bejubelen: een hoekschop van Kevin De Bruyne belandde via het hoofd van Naldo bij Luiz Gustavo, die van dichtbij kon afronden. Het resterende halfuur leek mogelijkheden te bieden tot meer, maar Wolfsburg wist, ondanks een aantal fraaie acties van De Bruyne, het net niet meer te vinden.

Bezig met laden …