voetbalzone

Édouard Mendy laat Chelsea na drie jaar achter zich voor lucratief avontuur

Jonathan van Haaster28 jun 2023, 19:20
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2023, 19:20
Advertentie

Édouard Mendy heeft zijn transfer naar Saudi-Arabië definitief te pakken. De Senegalees verlaat Chelsea en tekent een contract tot medio 2026 bij Al-Ahli. De club betaalt zo'n negentien miljoen euro voor de doelman, die al langere tijd in verband werd gebracht met een transfer naar het Midden-Oosten.

Mendy stond nog nog tot medio 2025 onder contract bij the Blues, waarmee hij onder meer de Champions League won in het seizoen 2020/21. Mendy speelde een grote rol in dat succes. De goalie kreeg in de knock-outfase van het miljardenbal slechts twee doelpunten tegen in zeven wedstrijden. Dat Champions League-seizoen hield Mendy negenmaal de nul, een prestatie die door geen enkele andere doelman werd geëvenaard in een debuutseizoen in dat toernooi. Uiteindelijk speelde hij 105 duels voor de club.

Tweets by edou_mendy_

Mendy arriveerde in 2020 bij Chelsea, dat hem voor 24 miljoen euro overnam van Stade Rennes. Na zijn uiterst succesvolle debuutseizoen was afgelopen seizoen alles anders voor Mendy, die, mede door een hardnekkige schouderblessure, veelal genoegen moest nemen met een reserverol achter Kepa Arrizabalaga. Al-Ahli werd vorig seizoen kampioen van het tweede niveau in Saudi-Arabië en gaat zodoende de komende jaargang uitkomen op het hoogste niveau, de Saudi Professional League.

Mendy is alweer de derde speler die Chelsea officieel verlaat voor een avontuur in Saudi-Arabië. Eerder vertrokken Kalidou Koulibaly (Al-Hilal) en N'Golo Kanté (Al-Ittihad) al naar dat land. Daarnaast staat ook Hakim Ziyech op de nominatie om een contract te ondertekenen in Saudi-Arabië. De Marokkaans international staat op het punt om een verbintenis te ondertekenen bij Al-Nassr, de club waar Cristiano Ronaldo sinds afgelopen winter voor speelt.

Bezig met laden …