voetbalzone

Douglas staakt titelstrijd in Israël en tekent contract in Salzburg

Erik van Dam01 jan 2011, 10:47
Laatst bijgewerkt: 01 jan 2011, 10:47
Advertentie
/

Hapoel Tel Aviv is de enige Braziliaan die het in de selectie had, kwijtgeraakt aan Red Bull Salzburg. Douglas da Silva (26) wordt zaterdag aangeprezen als de eerste aanwinst van 2011 voor Die Rote Bullen. Volgens Oostenrijkse bronnen heeft de club van Huub Stevens om en nabij de 2,6 miljoen euro betaald voor de komst van Douglas. Hij lag nog tot 2013 vast in Israël. Tot wanneer hij heeft getekend, is niet geheel duidelijk.

Douglas kwam zes jaar geleden naar Hapoel Kfar-Saba, vanuit zijn vaderland Brazilié. Na vier seizoenen nam Hapoel Tel Aviv hem over en daar groeide Douglas uit tot een gewaardeerde kracht. Dit jaar legde de club in mei beslag op de landstitel, de eerste sinds vele jaren. Als gevolg daarvan mochten de Israëliërs deelnemen aan de voorronde van de Champions League. Red Bull was daarin tegenstander en in de wedstrijd in Tel Aviv maakte Douglas nog een eigen doelpunt.

Niettemin bleek Hapoel de sterkste en stroomde het door naar de groepsfase, dus Stevens krijgt er een verdediger bij met ervaring op een zeer hoog clubniveau. Red Bull bevindt zich momenteel in de winterstop, die het als derde is ingegaan. De achterstand op koploper SV Ried is inmiddels weer wat teruggedrongen tot slechts vier punten. Sturm Graz heeft net zoveel punten als Red Bull.

Bezig met laden …