voetbalzone

'Douglas vergat aangetekende brief en is transfervrije status kwijt'

Bart Kruyt08 jul 2013, 08:20
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2013, 08:20
Advertentie

Douglas staat niet langer onder contract bij FC Twente en is op zoek naar een nieuwe werkgever. De vraag is echter of hij wel transfervrij kan vertrekken: volgens TC Tubantia had Douglas voor 15 mei zijn werkgever FC Twente via een aangetekende brief officieel moeten laten weten dat de arbeidsovereenkomst per 1 juli 2013 zou eindigen, zoals staat voorgeschreven in de cao voor contractspelers betaald voetbal. Dat zou de verdediger echter niet hebben gedaan.

/

Volgens de regionale krant houdt dat in dat Twente officieel een transfersom zou kunnen vragen voor Douglas. Het zou ook kunnen betekenen dat de mandekker nog een jaar in Enschede blijft spelen, omdat het contract nu automatisch met een jaar zou zijn verlengd. Het nieuws is nog niet bevestigd door FC Twente of door iemand van de KNVB.

De problemen komen Douglas slecht uit, aangezien hij in gesprek is met Hannover 96 over een samenwerking. Of het tot een akkoord zal komen is echter nog maar de vraag: Douglas heeft een salarisvoorstel van 1,4 miljoen euro per jaar afgewezen en zou ook nog eens 1,5 miljoen euro tekengeld eisen, terwijl Hannover 250.000 euro in gedachten had. Douglas werd eerder nog in verband gebracht met Newcastle United, maar Joe Kinnear zette een streep door zijn komst.

Bezig met laden …