voetbalzone

Doyle: 'Platini was natuurlijk ook nog eens in Parijs aanwezig'

Daniel Cabot Kerkdijk19 nov 2009, 08:14
Laatst bijgewerkt: 19 nov 2009, 08:14
Advertentie

Ierland zal nog dagenlang ziedend zijn over de wijze waarop het elftal van Giovanni Trapattoni woensdagavond naast een WK-ticket greep. Het fatale tegendoelpunt van Frankrijk had namelijk nooit mogen worden goedgekeurd. Bij de actie voorafgaand aan de doeltreffende kopbal van William Gallas, de 1-1, maakte Thierry Henry namelijk hands, zo bekende hij na afloop ook zelf.

/

"Ik ben vooral teleurgesteld omdat de scheidsrechter voldoende tijd had om met zijn assistenten te overleggen en ik vind ook dat hij bij Henry navraag had moeten doen", oordeelde Trapattoni. "Het was een grote fout." Ierland was in Parijs op voorsprong gekomen door Robbie Keane en leek een strafschoppenreeks te dwingen. Door de 1-1 was het na 120 minuten definitief over en sluiten.

Trapattoni bleef realistisch en legde de schuld niet alleen bij arbiter Martin Hansson neer. "Ik heb hem gezegd dat het altijd mogelijk is dat iemand grote blunders maakt. Maar voor ons is het zodoende wel een zure avond. De Fransen speelden het eerste duel goed, maar deze keer waren wij de betere ploeg. Over twee wedstrijden gezien, hadden wij het verdiend om naar Zuid-Afrika te gaan."

Kevin Doyle was na afloop minder mild in zijn bewoordingen. "Het was duidelijk een handsbal. Als wij hands zouden hebben gemaakt, zou het zeer zeker gezien zijn. Maar het was uiteindelijk moeilijk. We speelden in Parijs voor een groot Frans publiek en de voorzitter van de UEFA (de Fransman Michel Platini, red.) was natuurlijk ook nog eens aanwezig. Dan wordt het wel heel moeilijk voor ons."

Bezig met laden …