voetbalzone

Dragovic sluit Weense periode af met rood voor vertrek naar Enschede

Erik van Dam11 dec 2010, 20:02
Laatst bijgewerkt: 11 dec 2010, 20:02
Advertentie

Aleksander Dragovic heeft zijn laatste wedstrijd voor Austria Wien gespeeld. De jonge verdediger pakte zaterdagavond twee gele kaarten tijdens de competitiewedstrijd tegen Mattersburg. Ondanks zijn voortijdige aftocht won Austria Wien met 2-1, waardoor de derde plek wordt ingepikt van Red Bull Salzburg. Dragovic zal in de winterstop vrijwel zeker naar FC Twente verkassen.

/

De laatste weken maakten diverse Oostenrijkse media melding van de Twentse interesse voor Dragovic, negenvoudig Oostenrijks international. Hij wordt in Enschede de opvolger van Douglas, lijkt het. Vier dagen geleden kwam naar buiten dat Austria Wien een bod vanuit Enschede op Dragovic in overweging nam; het is nu afwachten wat de Weense vereniging zal besluiten.

Omdat hij in de zomer transfervrij is, wil Austria graag snel zaken doen. De club zegt echter tegen Sportnet dat er nog niets rond is. “Zolang er geen concreet jawoord is gegeven, blijft Drago hier. Het ziet ernaar uit dat hij in de zomer pas vertrekt”, zegt zaakwaarnemer Rob Groener, die ook de belangen behartigt van ex-Twentenaren Marko Arnautovic en Peter Niemeyer.

Trainer Karl Daxbacher hoopt ook dat hij Dragovic na de winterstop nog tot zijn beschikking heeft, als de strijd om de landstitel in de Bundesliga weer wordt hervat. “Misschien komt er in het voorjaar pas schot in de zaak”, zegt hij. De achterstand van Austria Wien op koploper SV Ried bedraagt vijf punten; Sturm Graz staat nog één punt voor, maar speelde een duel minder.

Bezig met laden …