Dramatische seizoensstart Inter krijgt vervolg na verlies bij Catania

Erik van Dam15 okt 2011, 19:56
Laatst bijgewerkt: 15 okt 2011, 19:56

Internazionale is na de gevoelige nederlaag tegen Napoli alweer voor de vierde keer dit seizoen verslagen. De ploeg van Claudio Ranieri kwam op bezoek bij Catania al snel op voorsprong via Esteban Cambiasso. Catania leefde echter op in de tweede helft en maakte in de eerste vijf minuten na rust twee doelpunten: Sergio Almiron uit een counter en Francesco Lodi via een strafschop. Inter bleek niet bij machte deze achterstand om te buigen en ging met 2-1 onderuit.

/

Inter begon zonder Wesley Sneijder tegen Catania. De Nederlander hervatte afgelopen donderdag te training, nadat een liesblessure hem enkele weken aan de kant hield. De ploeg wist dat de op papier zwakkere ploeg wel eens een lastige tegenstander kon zijn. Waar Inter al drie keer verloor, stapte Catania dit seizoen pas een keer als verliezer van het veld. Maicon en Cambiasso namen hun ploeg echter al snel bij de hand. De Braziliaan kwam op via de zijkant en gaf voor, waarop Cambiasso ongehinderd de openingstreffer kon maken.

De vroege achterstand bleek voor Catania geen reden om het strijdplan om te gooien. De ploeg bleef erg verdedigend spelen en veel spelers verlieten de eigen helft maar nauwelijks. Inter kende grote moeite de muur te doorbreken. Diego Milito slaagde daar eenmaal in, opnieuw op aangeven van Maicon. Zijn schot werd echter gekraakt door een verdediger. Catania creëerde zelf slechts sporadisch kansen en wist tot het rustsignaal eigenlijk niet een keer echt gevaarlijk te worden.

/

De wedstrijd kantelde direct na het fluitsignaal voor het begin van de tweede helft. Catania bleef op de counter spelen, maar voerde dat nu wel goed uit. Gonzalo Bergessio legde de bal af naar Sergio Almiron. Hij bleef kalm en tikte de bal fraai over Inter-doelman Luca Castellazzi heen. Niet veel later stormde Bergessio zelf op het Inter-doel af. Castellazzi probeerde hem van scoren af te houden en haalde hem neer, met een strafschop tot gevolg. Francesco Lodi twijfelde geen moment, legde de bal op de stip en schoot Catania naar 2-1.

Waar de vroege achterstand het spel van Catania niet veranderde, daar gebeurde dat ook niet naar de plotselinge voorsprong. De ploeg van Vincenzo Montella bleef erg verdedigend spelen en gaf Inter weinig ruimte om tot scoren te komen. Het ontbrak de ploeg uit Milaan ook aan creativiteit om kansen te creëren. Catania deed dat wel en was vooral via Alejandro Gómez en Gennaro Delvecchio gevaarlijk. Andrea Catellani had de grootste mogelijkheid, maar oog in oog met Castellazzi slaagde hij er niet in te scoren.