Dramatische strafschop van Schalk komt beloften PSV duur te staan

Gijs Freriks20 jan 2014, 20:50
Laatst bijgewerkt: 20 jan 2014, 20:50

Jong PSV heeft het Jupiler League-seizoen met een nederlaag tegen De Graafschap hervat. De bezoekers van de debuterende Jimmy Calderwood sloegen via Vlatko Lazic en Nathan Kabasele laat toe en wonnen hierdoor met 0-2 in het Jan Louwers Stadion, waarin 200 supporters aanwezig waren. Alex Schalk zal slecht slapen; de huurling van NAC Breda miste bij een brilstand een strafschop.

De Graafschap won in Doetinchem met ruime cijfers (3-0) van PSV en Piotr Parzyszek maakte twee doelpunten. De topscorer van de Jupiler League was er maandag wegens een schorsing echter niet bij en ook Anco Jansen was afwezig. Zonder de twee sterspelers kregen De Superboeren in de eerste helft de betere kansen; Ted van de Pavert was met een kopbal bijvoorbeeld dicht bij de openingstreffer en Tim Vincken deed ook nog een poging. Verder viel er in de eerste helft weinig te beleven. Schalk, die zijn debuut maakte voor zijn nieuwe werkgever, kon maar niet in stelling worden gebracht.

De spits kreeg in de tweede helft dé kans om PSV naar de 1-0 te schieten. Hij dwong een strafschop zelf af, maar schoot slap en angstig in, waardoor Theo Zwarthoed diens inzet kon keren. In de laatste twintig minuten kwam de wedstrijd meer tot leven. Jerry van Ewijk knalde van dichtbij over en Menno Koch kopte aan de overzijde uit een hoekschop naast. Met Aleksandar Boljevic als debutant binnen de lijnen hoopte de ploeg van Darije Kalezic nog een treffer te forceren, maar dat lukte niet. Aan de andere kant werd nog wel twee keer gescoord: Lazic profiteerde van een verdedigingsfout en Kabasele bepaalde de eindstand op 0-2.