voetbalzone

Drankverhalen en matige prestaties leiden tot ontslag van Effenberg

Matthijs van Laar03 mrt 2016, 09:56
Laatst bijgewerkt: 03 mrt 2016, 09:56
Advertentie
/

Stefan Effenberg is met onmiddellijke ingang op straat gezet door SC Paderborn. De coach betaalt de tol voor een dramatische serie van twaalf wedstrijden zonder overwinning. De voormalig Duits international was al langere tijd zeer omstreden, met name vanwege zijn gedrag buiten het veld. Oud-keeper René Müller volgt Effenberg op.

Paderborn, dat vorige jaar degradeerde naar de 2. Bundesliga, stelde Effenberg in oktober aan als vervanger van Markus Gellhaus. Het bleek geen succes: hij kreeg het elftal net als zijn voorganger niet aan de praat en staat momenteel met 19 punten uit 24 duels op de voorlaatste plaats.

Effenberg werd al eerder op aangesproken op het feit dat hij de spelersgroep niet meer in de hand zou hebben. Tijdens een trainingskamp liet een speler, in beschonken toestand, zijn geslachtsdeel zien aan een vrouwelijke medewerker van de reisorganisatie. Twee weken terug werd bekend dat hij zelf rond de Oktoberfeesten in München is opgepakt vanwege het rijden onder invloed. Die combinatie van factoren heeft de leiding van Paderborn doen besluiten om in te grijpen.

Bezig met laden …