voetbalzone

'Draxler kiest voor speelminuten en liet zestig miljoen euro schieten'

Bart Kruyt29 jun 2013, 12:00
Laatst bijgewerkt: 29 jun 2013, 12:00
Advertentie

Julian Draxler laat zich niet leiden door geld. De talentvolle middenvelder van Schalke 04 werd in de voorbije maanden in verband gebracht met een transfer, maar vorige maand verlengde hij zijn contract in Gelsenkirchen tot de zomer van 2018. Met name Real Madrid ondernam volgens BILD een serieuze poging om de negentienjarige Draxler in te lijven.

/

De boulevardkrant bericht zaterdag dat Draxler in Santiago Bernabéu een vijfjarig contract kon ondertekenen tegen een jaarsalaris van in totaal twaalf miljoen euro, wat neerkomt op een totaalbedrag van zestig miljoen in de tijdspanne van vijf seizoenen. De Koninklijke wilde de vraagprijs van 45,5 miljoen euro drukken door een speler in de deal te betrekken, maar ging manager Horst Heldt sowieso niet mee akkoord. Draxler baalde daar niet van, want hij heeft niet de intentie om nu al naar Spanje te vertrekken.

Met het oog op het WK van volgend jaar zomer in Brazilië denkt Draxler, die bij de club van Klaas-Jan Huntelaar drie miljoen per jaar opstrijkt, bij Schalke namelijk meer kans te maken op speelminuten. “Ik wil nu niet vertrekken, want ik wil met Schalke in de Champions League spelen en met de nationale ploeg naar Brazilië vliegen”, reageert de technicus. Vrijdag zei voorzitter Clemens Tönnies nog dat Schalke een droomtransfer van Draxler niet zal dwarsbomen.

Bezig met laden …