voetbalzone

‘Draxler praat al met twee clubs en heeft heimelijk een voorkeur’

Erik van Dam03 aug 2016, 09:48
Laatst bijgewerkt: 03 aug 2016, 09:48
Advertentie

Het Duitse BILD bracht dinsdag een spraakmakend interview met Julian Draxler naar buiten, waarin de getalenteerde middenvelder aangaf deze zomer nog te willen vertrekken bij VfL Wolfsburg. Daarover werden hem een jaar geleden bij binnenkomst al toezeggingen gedaan en Draxler wil dat de club woord houdt en hem laat gaan. Het zou ook al duidelijk zijn welke clubs interesse hebben.

/

Arsenal en Juventus zouden allebei reeds het gesprek zijn aangegaan met de 22-jarige Draxler, die nog tot 2020 vastligt in de Volkswagenarena. Arsène Wenger staat al langer bekend als bewonderaar van de Duitser, maar deze zomer kocht de trainer Granit Xhaka al voor het middenveld. Het is dus de vraag of Draxler wel aan spelen toe zal komen gezien de aanwezigheid van Mesut Özil, Aaron Ramsey, Jack Wilshere, Santi Cazorla en Mohamed Elneny.

De tweede club die naar verluidt al praat met Draxler is Juventus. Ook de Italianen zijn in het verleden vaker gelinkt aan Draxler, onder meer in de zomer dat hij overstapte van Schalke 04 naar VfL Wolfsburg. Het middenveld van de Oude Dame is echter ook al sterk bezet: deze zomer arriveerden Marko Pjaca en Miralem Pjanic, terwijl er nog steeds spelers rondlopen als Hernanes, Sami Khedira, Claudio Marchisio, Paul Pogba en Stefano Sturaro.

Draxlers voorkeur zou heimelijk uitgaan naar Arsenal. De Duits international ziet een overstap naar de Premier League wel zitten, al spreekt hij dat in BILD niet hardop uit. Hij gaf in het interview slechts aan iets anders te willen. ““Ik wil hier vertrekken. Toen ik me bij Wolfsburg voegde, beloofden ze me dat ik weg kon als de mogelijkheid zich zou aandienen. Ik heb ze duidelijk te verstaan gegeven dat ik nu wil vertrekken. Het was van meet af aan duidelijk dat ik naar een internationale topclub zou willen wanneer de kans voorbij zou komen”, legde Draxler uit.

Bezig met laden …