voetbalzone

Drenthe: 'Beste spelers komen niet uit Amsterdam, maar uit Rotterdam'

Daniel Cabot Kerkdijk24 dec 2010, 08:24
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2010, 08:24
Advertentie

Royston Drenthe voetbalt al jaren in Spanje, maar hij volgt nauwgezet de prestaties van zijn voormalig werkgever Feyenoord. De middenvelder van Hércules, die wordt gehuurd van Real Madrid, heeft een tatoeage met 010, het kengetal van de havenstad. "Rot-ter-dam, represent", zegt de enkelvoudig Oranje-international in het weekblad Voetbal International.

/

"De Maliestraat, daar is alles begonnen", blikt Drenthe terug. Mijn vrouw vindt me gek. 'Hoe kan je zoveel liefde voelen voor een stad?', vraagt ze. Ik leg het niet eens meer uit. Dat weet je pas als je er bent geboren. Rotterdam zit in mijn hart. In mijn genen. Deze stad heeft meer dan iedereen denkt. Iedereen praat over Amsterdam, maar waar komen nou de beste spelers vandaan? Juist, uit Rotterdam."

"Ik ben zo ver gekomen dankzij mijn stad", meent de 23-jarige Drenthe. "Daar heb ik de mentaliteit opgedaan die me ver heeft gebracht. Voor jezelf opkomen, altijd blijven knokken en nooit opgeven. Als Rotterdams jochie is Feyenoord mijn club. Het gaat nu even niet goed, maar ik sluit niet uit dat ik er terugkeer. Ik ben al een tijdje niet op vakantie geweest. Komende winter had ik lekker naar een warm land kunnen gaan, maar ik meld me in Rotterdam. Lekker Kerst vieren met vrienden en bekenden. Rotterdam voelt als thuiskomen."

Bezig met laden …