voetbalzone

Drenthe bezig aan tweede jeugd: ‘Hij heeft liefde voor deze sport’

Gijs Freriks28 sep 2018, 23:05
Laatst bijgewerkt: 28 sep 2018, 23:05
Advertentie

Royston Drenthe lijkt zijn tweede jeugd te hebben gevonden. De 31-jarige middenvelder tekende in de zomer een contract voor één seizoen bij Sparta Rotterdam, nadat hij twee jaar lang niet op profniveau had geacteerd. Vrijdag maakte Drenthe zijn tweede doelpunt voor het team van Henk Fraser.

De enkelvoudig international van het Nederlands elftal schoot Sparta naar een 3-2 overwinning op FC Dordrecht. Fraser is tevreden met zijn pupil, maar de complimenten hoeven van hem niet door te slaan: “Ik wil niet zover gaan dat Drenthe alles goed heeft gedaan, want dat vind ik zeker niet”, aldus de coach tegenover FOX Sports.

“Ik vind juist dat dit soort spelers nadrukkelijker moeten opstaan in dit soort wedstrijden. Dan doel ik ook op de eindfase. Je staat 3-2 voor en we schakelen om naar 4-4-2. Je moet een wedstrijd dan kunnen uitspelen, maar het bleef onrustig.” Sparta stond met 0-2 achter, maar wist de punten dus toch te behouden voor Het Kasteel.

“Wat ik Drenthe wel moet nageven, is dat hij by far de man is met de meeste energie, het meeste doorzettingsvermogen en passie en liefde voor deze sport”, besluit Fraser. Drenthe speelde zijn zesde wedstrijden voor Sparta en volgende week vrijdag wacht het uitduel met koploper Go Ahead Eagles.

Bezig met laden …