voetbalzone

Drenthe blijft staken: 'Hypotheek moet gewoon worden afgelost'

Daniel Cabot Kerkdijk29 dec 2010, 05:40
Laatst bijgewerkt: 29 dec 2010, 05:40
Advertentie
/

Royston Drenthe heeft voor zichzelf een dikke streep gezet en bevestigt dat hij niet langer voor Hércules wenst te spelen zolang hij niet zijn loon krijgt overgemaakt. "Ik heb mijn glimlach in Spanje gelaten", vertelt Drenthe woensdag, op Nederlandse bodem, in De Telegraaf. "Normaal voel ik me altijd happy in Rotterdam. Dit keer niet. Ik heb het gevoel dat ik de boys in de steek laat. Maar dit kan ik niet accepteren." De ex-Feyenoorder had zich afgelopen maandag in Alicante moeten melden, maar de Nederlander schitterde door zijn afwezigheid.

"Tot hier en niet verder", benadrukt de van Real Madrid gehuurde middenvelder. "Ik weet dat de publieke opinie zich tegen me zal keren, dat mensen me weer een lastige jongen zullen noemen. Maar ik heb het recht aan mijn zijde. Het moet duidelijk worden dat dit geen probleempje van een dag of tien is. Sinds Real me aan Hércules verhuurde, heb ik nog geen enkele keer mijn volledige salaris ontvangen. Vier maanden kreeg ik helemaal niets en twee keer de helft."

/

"Hércules had de afspraak met Real om me voor één jaar te huren tegen overname van mijn volledige loon", vervolgt de linkspoot. "Dat moet het bestuur gewoon nakomen. Mijn zaakwaarnemer Sigi Lens is zelfs tot drie keer toe naar Alicante gevlogen. En telkens werd hem plechtig beloofd, dat het probleem zou worden opgelost. Toen dat steeds niet gebeurde, is besloten dat ik me de 27e niet zou melden. De verbazing van de club dat ik er niet ben, kan alleen gespeeld zijn. Tenzij de trainer niet is ingelicht. Ik heb geprobeerd hem te bellen. Maar hij neemt niet op."

Volgens Drenthe ligt de bal nu bij de club uit Alicante. "Als het probleem wordt opgelost, stap ik in het eerste het beste vliegtuig naar Alicante", benadrukt de voormalig speler van Feyenoord. "En dan zal ik de trainer, mijn medespelers en de fans excuses maken. Zij hebben er eigenlijk niks mee te maken. Het is een conflict tussen het bestuur en Royston. Maar zou jij voor je baas blijven werken als je al een half jaar geen salaris krijgt? De hypotheek moet gewoon worden afgelost. En alle andere rekeningen dien je eveneens te betalen. Ik dus ook."

Drenthe beaamt dat hij tijdens de kerstdagen niet omkwam van de honger. "Maar maakt dat uit? Dit kan gewoon niet. Of andere spelers ook op hun salaris wachten? Ik praat alleen voor mezelf en ben verdrietig. Nu loop ik hier op de Coolsingel in plaats van op het trainingsveld. Als de club zijn verplichtingen niet nakomt, zal Real moeten ingrijpen. Daar sta ik officieel onder contract. Maar ik heb nog steeds hoop de goede lijn van voor de winterstop bij Hercules door te trekken."

Bezig met laden …