voetbalzone

Drenthe de gebeten hond na definitieve degradatie Hércules

Robert Smid12 mei 2011, 12:26
Laatst bijgewerkt: 12 mei 2011, 12:26
Advertentie

Hércules is na één seizoen op het hoogste niveau in Spanje alweer veroordeeld tot een lager niveau. De Spaanse formatie speelde woensdag met 2-2 gelijk tegen directe concurrent Real Mallorca en kan, met nog twee duels te gaan, niet meer in de veilige zone terecht komen. Teleurstelling alom in het kamp van Hércules, al verliet trainer Miroslav Djukic met opgeheven hoofd het stadion.

/

De Serviër is meer dan tevreden over de inzet van zijn selectie, op één uitzondering na: Royston Drenthe. “De degradatie is uiteraard een teleurstelling. Ik voel me slecht, omdat de spelers veel goed deden. Door een gebrek aan concentratie bij de afwerking gooiden we alles weg. Mijn spelers hebben zich voor tweehonderd procent gegeven”, aldus Djukic na afloop van het duel. Snel daar achteraan riep hij echter nog dat Drenthe ‘een apart geval’ is.

En ook clubpresident Valentin Botella zag in Drenthe het zwarte schaap. “Zijn houding heeft bijgedragen aan de degradatie. Laat hem teruggaan naar Madrid en daar blijven. Hier hoeft hij niet meer terug te komen. We hebben een grote investering gedaan, maar zijn bijdrage is droevig geweest”, stelde hij tegenover radiozender Cope.

Drenthe, die woensdag geblesseerd was en niet meedeed, heeft niet bepaald een goede indruk achter gelaten in Alicante. De Nederlander begon zeer sterk aan het seizoen en was één van de sterkhouders. Na de winterstop ging het echter mis. Hij kreeg ruzie met de clubleiding over achterstallig loon, botste met Djukic en kwam meerdere malen te laat op trainingen.

Bezig met laden …