voetbalzone

Drenthe excuseert zich voor nachtelijke wildemansrit door Alicante

Erik van Dam02 nov 2010, 13:57
Laatst bijgewerkt: 02 nov 2010, 13:57
Advertentie

Royston Drenthe heeft zich verontschuldigd voor zijn woeste nachtelijke autorit door de Spaanse stad Alicante. De Nederlander, die door Hércules een seizoen lang wordt gehuurd van Real Madrid, zei dinsdag een straf van zijn club te accepteren, maar weigerde uitgebreide nadere uitleg te geven over de redenen van zijn wildemansrit door de straten van Alicante.

/

De 23-jarige vleugelspeler reed na vier uur 's nachts met een snelheid van ongeveer 180 kilometer per uur door de binnenstad, zo brachten Spaanse media maandagavond naar buiten. Het voorval had vorige week woensdag plaats, maar kwam pas na het weekend in de pers terecht. Daarbij reed de voormalig Feyenoorder liefst zes keer door het rode licht. De politie van Alicante gaf hem een zware bekeuring wegens roekeloos rijgedrag.

“Ik accepteer het feit dat ik iets heb gedaan wat niet goed is”, tekende AS op uit de mond van Drenthe. “Ik deed het om een reden.” Wat zijn excuus dan was, wilde hij niet zeggen, maar het zou te maken hebben gehad met het feit dat hij iemand naar het ziekenhuis moest brengen. Ploeggenoot en aanvoerder Rufete zegt tegen hetzelfde medium dat het een zaak is die intern afgehandeld moet worden. Ook liet hij weten dat hij met Drenthe over het voorval gesproken had, maar nog niet lang genoeg.

Bezig met laden …