voetbalzone

Drenthe gehoorzaamt Hércules en meldt zich weer op training

Erik van Dam05 jan 2011, 12:43
Laatst bijgewerkt: 05 jan 2011, 12:43
Advertentie

Royston Drenthe heeft woensdag de training bij Hércules hervat. De 23-jarige middenvelder weigerde ruim een week te trainen, omdat hij salaris tegoed heeft bij de Spaanse club. Nadat hij zijn staking bekendmaakte, kreeg de Nederlander veel kritiek over zich heen van zowel de clubleiding als de technische staf en de supporters. Slechts een enkeling nam het voor hem op.

/

Volgens Spaanse bronnen ontliep Drenthe zowel voor als na de training de massaal toegestroomde media. Zijn werkgever huurt hem dit seizoen van Real Madrid en sprak daarbij af dat het zijn volledige salaris voor zijn rekening zou nemen. Volgens Drenthe heeft hij nog geen enkele keer zijn volledige salaris ontvangen. Land- en teamgenoot Piet Velthuizen zei vervolgens dat er inderdaad problemen zijn met de betalingen, maar de ex-Vitessenaar wilde er geen actie van maken.

Uit onvrede over zijn situatie weigerde Drenthe na een korte vakantie de training te hervatten. Hij miste daardoor de competitiewedstrijd maandag tegen Real Mallorca, die Hércules verloor. De clubleiding kondigde al aan dat Drenthe disciplinaire maatregelen kan verwachten en rekening moet houden met een torenhoge boete. Dinsdag zei Nelson Valdez nog dat Drenthe niets te verwijten valt. “Iedereen weet wie er fout zit in deze situatie, de club is echt niet zo onschuldig als door sommigen wordt beweerd.”

Bezig met laden …