voetbalzone

Drenthe gretig: 'Ik ken mijn lichaam en voel dat ik kan spelen'

Erik van Dam27 nov 2010, 07:25
Laatst bijgewerkt: 27 nov 2010, 07:25
Advertentie
/

Royston Drenthe wil niet te lang stil blijven zitten bij Hércules. De linkshalf van de Spaanse promovendus werd acht dagen geleden opgenomen in het ziekenhuis met een maagzweer. Alle stress rond de Rotterdammer werd zijn lichaam even teveel; zo speelde hij voor zijn team, debuteerde hij voor Oranje en beviel zijn echtgenote van hun derde kind.

De ernst van de kwetsuur viel mee, maar Drenthe moest uit voorzorg toch even rust in acht nemen van de artsen. In de dagen die volgden diende de ex-Feyenoorder een strikt dieet te volgen en medicijnen te slikken. Woensdag zou hij de training van Hércules dan weer kunnen hervatten, was de gedachte. Maar Drenthe voelde zich nog niet goed en skipte de training. Inmiddels voelt hij zich weer kiplekker, zegt de publiekslieveling, maar desondanks zit er geen speeltijd voor hem in.

Coach Esteban Vigo sloot vrijdagavond namelijk uit dat hij Drenthe zou laten spelen, aldus Levante-EMV. De trainer wil geen risico nemen met de huurling van Real Madrid, ook al zegt die zelf dat het echt wel kan. “Ik ken mijn lichaam en kan zeggen dat ik perfect in staat ben om te spelen. Als ik er toch nog bij kom, zou ik erg blij zijn. Kan ik geen honderd procent geven, dan meld ik me heus wel af. Maar ik zweer dat het kan”, aldus Drenthe, die daarmee wellicht onbedoeld nog een mooie woordspeling naar voren bracht.

Bezig met laden …