Daniel Cabot Kerkdijk12 dec 2010, 18:20
Laatst bijgewerkt: 12 dec 2010, 18:20

Hércules speelde zondag waarschijnlijk haar beste voetbal in nog geen kwartier tijd. De werkgever van Piet Velthuizen en Royston Drenthe maakte in eigen huis korte metten met Málaga en verstevigt haar positie in de middenmoot. De Andalusiërs daarentegen staan onder de rode streep. Real Mallorca ging tegelijkertijd onderuit tegen Racing Santander. De ploeg van Jonathan de Guzman stond drie punten af aan de noorderlingen, die tot vandaag uit pas één punt verzamelden.

Hércules - Málaga 4-1
In een zeer levendige eerste helft nam Sebas Fernández in de elfde minuut de 0-1 voor zijn rekening. Hércules, met Velthuizen op de bank, had volop mogelijkheden om de score te nivelleren maar faalde in de afwerking (met name Nelson Valdez) of had pech (inzet op de paal). Vooral Nelson Valdez was zeer ijverig, terwijl Duda bij de bezoekers uit Andalusië voor het gevaar zorgde.

Tussen de 67e en 81e minuut maakte Hércules vier treffers. David Trezeguet maakte met zijn hak de gelijkmaker, terwijl Drenthe even later vanaf elf meter voor de 2-1 zorgde. Abraham Paz, de eerste Spanjaard die dit seizoen voor Hércules scoorde, en Kiko Femenía zorgden daarna voor een ruimere marge. Drenthe speelde een goede wedstrijd. Bij de bezoekers stond Patrick Mtiliga in de basis en mocht Quincy Owusu Abeyie van trainer Manuel Pellegrini invallen.

Real Mallorca - Racing Santander 0-1
De wedstrijd in het Iberostar Estadio leek doelpuntloos te eindigen, maar in extremis schoot Óscar Serrano de bal in de kruising en was de eerste driepunter van Racing dit seizoen buitenshuis een feit. Bij de thuisploeg ging De Guzman na een uur spelen naar de kant. Hij werd vervangen door Emilio Nsue, die voor meer diepgang zorgde en Michael Laudrup voor de keus stelt om meer beroep op hem te doen.