voetbalzone

Drenthe: 'Ik houd ervan om mijn spelletje te spelen met de supporters'

Peter Nusselder13 dec 2010, 14:15
Laatst bijgewerkt: 13 dec 2010, 14:15
Advertentie

Royston Drenthe speelde zondagavond een niet onbelangrijke rol bij Hércules, dat onder meer dankzij een treffer van de Nederlandse middenvelder won van directe concurrent Málaga en zodoende voorlopig afstand neemt van de degradatiezone in de Spaanse Primera División.

/

De voormalig Feyenoorder benutte een penalty en is bij de Spaanse promovendus sowieso grotendeels verantwoordelijk voor de spelhervattingen. Daarnaast houdt Drenthe ervan het publiek enthousiast te maken. “Dit is gewoon mijn dingetje. Ik houd ervan om mijn spelletje te spelen met de supporters. Dat deed ik bij Feyenoord al en dat doe ik nu nog steeds. Ik krijg daar extra energie van”, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Op het middenveld van Hércules komt de Nederlander uitstekend uit de verf; beter dan op de linksbackpositie die hij bij Feyenoord vaak kreeg toebedeeld. “Ik ben heus niet vies van verdedigen, maar het middenveld past veel beter bij mij. Hier liggen mijn kwaliteitjes. Onder Foppe de Haan (bij Jong Oranje, red.) heb ik dat ook laten zien, behalve dan op de Olympische Spelen misschien. Het is alleen maar mooi dat ook deze trainer mij op deze plek vertrouwen geeft.”

Bezig met laden …