voetbalzone

Drenthe: 'Ik kan allerlei grote namen opnoemen met wie ik heb gevoetbald'

Matthijs van Laar04 sep 2014, 10:03
Laatst bijgewerkt: 04 sep 2014, 10:03
Advertentie
voetbalzone

Royston Drenthe gaat bij Sheffield Wednesday wederom proberen om zijn loopbaan nieuw leven in te blazen. De Engelse tweedeklasser biedt de voormalig speler van clubs als Real Madrid en Everton een nieuwe kans om zijn potentie waar te maken. Zelf is Drenthe vol vertrouwen dat hij zijn naam alsnog kan vestigen in Engeland.

Op de website van zijn nieuwe werkgever somt de eenmalig Oranje-international alvast zijn kwaliteiten op. Uiteraard is hij, 27 jaar, inmiddels uitgegroeid tot een ervaren rot in het vak. "Ik kan allerlei grote namen opnoemen met wie ik heb gevoetbald, maar dat doet er niet toe want dat behoort tot het verleden", zegt de middenvelder. "Fans van Sheffield Wednesday willen weten wat Royston Drenthe nu kan en niet wat hij heeft gedaan bij andere clubs."

"Wat ze zullen zien is een speler die goed is in een een-op-een-situatie", vervolgt hij. "Ik kan achter de spitsen spelen, aan de linker- en rechterkant." De laatste jaren liet hij dat echter nauwelijks zien. Bij Real Madrid belandde hij op een zijspoor en ook een huurperiode bij Hércules bood geen soelaas. Via Everton kwam hij in Rusland bij Alania Vladikavkaz terecht, waar hij het eveneens niet lang volhield. In zijn jaar bij Reading kwam hij tot 24 optredens, waarvan 6 als invaller.

Bezig met laden …