voetbalzone

Drenthe: 'Ik kreeg sms van Casillas, die me feliciteerde en ook bedankte'

Daniel Cabot Kerkdijk13 sep 2010, 07:42
Laatst bijgewerkt: 13 sep 2010, 07:42
Advertentie
/

Het debuut van Royston Drenthe bij Hércules was er een om niet meer te vergeten. De van Real Madrid gehuurde linkspoot maakte in de uitoverwinning op niemand minder dan Barcelona (0-2) zijn eerste minuten voor de promovendus. Drenthe kon naast een aandeel in de eerste goal zijn stempel nog niet echt drukken. Dat maakte voor de huurling niets uit. "Het is een amazing feeling."

"Dit is heel bijzonder en niet voor heel veel ploegen weggelegd", vertelt de voormalig Feyenoorder maandag in De Telegraaf. "Natuurlijk wordt er na afloop direct gezegd, dat Barcelona niet in goeden doen was. Maar ik denk dat wij het tactisch fantastisch hebben aangepakt. We hebben heel veel video gekeken, waarbij Inter als voorbeeld gold. De manier, waarop zij Barcelona in de Champions League bestreden, was ook ons plan. We stonden achterin als blok en David Trezeguet en Nelson Valdez moesten het voorin uitzoeken."

/

"In de jeugd van Feyenoord heb ik geleerd, dat je, wanneer je acties niet lukken, keihard moet werken. Dat heb ik gedaan." De linkermiddenvelder werd na ruim een uur spelen naar de kant gehaald. "Na 65 minuten kreeg ik een verkramping in mijn hamstring en bij de 0-2 bleef ik hangen in de middencirkel. Ik had nog net genoeg energie om te juichen, maar werd daarna naar de kant gehaald."

Drenthe was niet de enige die dolgelukkig was. "Ik kreeg een sms van Iker Casillas, die me feliciteerde en ook bedankte. Ik sta nog steeds onder contract bij Real Madrid en heb ’mijn’ club dus een mooie dienst bewezen. Iker vond dat ik zo moest doorgaan. Hij was trots. Leuk om te horen van een oud-ploeggenoot."

Bezig met laden …