voetbalzone

Drenthe keert terug naar Engeland en tekent voor drie jaar bij Reading

Bart Kruyt14 jun 2013, 08:40
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2013, 08:40
Advertentie

Royston Drenthe is volgend seizoen weer in Engeland actief. De middenvelder kon door de degradatie van Alania Vladikavkaz transfervrij vertrekken bij zijn Russische werkgever en vervolgt zijn loopbaan bij Reading, dat in het afgelopen seizoen degradeerde uit de Premier League. De zaakwaarnemer van Drenthe laat aan het Algemeen Dagblad weten dat zijn cliënt voor drie seizoenen gaat tekenen.

/

Reading wordt de tweede Engelse werkgever voor de 26-jarige Rotterdammer, die zijn loopbaan begon bij Feyenoord en dankzij een uitstekend EK voor spelers onder de 21 jaar een droomtransfer naar Real Madrid verdiende. Bij de Koninklijke brak hij echter niet door en Drenthe werd verhuurd aan Hércules en Everton. Voor laatstgenoemde ploeg speelde hij in het seizoen 2011/12 nog 21 competitiewedstrijden in de Premier League, waarvan tien als basisspeler.

Everton kon de vleugelspeler transfervrij binnenhalen, maar zag daar van af, waarna Drenthe naar Rusland vertrok. Hij speelde zes competitieduels voor Alania Vladikavkaz en maakte een hattrick tegen Mordovia, maar Drenthe kon degradatie voor de laagvlieger niet voorkomen. De linkspoot kon door de afglijding van Alania transfervrij vertrekken en zet zijn loopbaan nu voort bij Reading, dat de komst van Drenthe overigens nog niet heeft bevestigd op de website van de club.

Bezig met laden …