voetbalzone

Drenthe krijgt eindelijk steun: 'Ik moet Roy wel verdedigen'

Erik van Dam04 jan 2011, 14:44
Laatst bijgewerkt: 04 jan 2011, 14:44
Advertentie

Royston Drenthe krijgt de laatste dagen de nodige hoon over zich heen bij Hércules. De van Real Madrid geleende middenvelder maakte vorige week kenbaar niet meer voor de club te willen spelen, zolang die niet op tijd is met het overmaken van het salaris. De club reageerde boos, de trainer heeft geen zin om erover te praten en de fans noemden Drenthe 'een klootzak'. Collega Nelson Valdez acht het nodig het op te nemen voor de Nederlander.

/

De 27-jarige aanvaller kwam net als Drenthe in de zomer naar de Spaanse promovendus. In gesprek met AS zegt hij dat de schuld voor de ontstane situatie zeker niet bij Drenthe ligt. “Het is de club die het probleem veroorzaakt, ik moet Roy wel verdedigen”, aldus de aanvaller uit Paraguay. “Iedereen weet wie er fout zit in deze situatie, de club is echt niet zo onschuldig als door sommigen wordt beweerd.”

Volgens Valdez voelen sommige spelers zich niet prettig, omdat zij sinds 27 december gewoon weer trainen en Drenthe wegbleef van de oefensessies. Er wordt echter vooral naar de Nederlander gewezen en de club blijft teveel buiten schot. In de ogen van Valdez lijdt het geen twijfel dat Drenthe belangrijk is voor Hércules. “Ik bid dat hij blijft, maar de club en de trainer zijn degenen die de beslissingen nemen. Ik sta in ieder geval aan de kant van de speler”, verklaart hij zich solidair.

Bezig met laden …