voetbalzone

Drenthe liet zich niet adviseren door Real: ‘Ik doe wat ik wil’

Erik van Dam02 sep 2010, 08:02
Laatst bijgewerkt: 02 sep 2010, 08:02
Advertentie

Royston Drenthe maakt zich op voor een seizoen in het shirt van Hércules. De 23-jarige verdediger annex middenvelder verruilde Real Madrid op de slotdag voor de Spaanse nieuwkomer, waar hij een huurcontract bij tekende. De voormalig jeugdinternational bevindt zich in goed gezelschap; ook David Trezeguet, Nelson Valdez en Piet Velthuizen verbonden zich deze transferperiode aan de ambitieuze club uit Alicante.

/

In gesprek met AS stelt Drenthe dat hij zich bij zijn transfer niet liet adviseren door Real, dat hem graag (tijdelijk) elders onder wilde brengen. “Ik doe wat ik zelf wil”, zegt de Nederlander. “Ik ben hier niet om van het leven te genieten, ik kom hier om iets te winnen met Hércules. Ik train hard om te spelen en te laten zien dat Hércules een club is die kan groeien.”

Drenthe stelt in het interview dat ‘ieder’ duel met Hércules van belang is voor hem en dat hij niet denkt een speciaal gevoel te hebben bij een confrontatie met Real. Volgens zijn contractdetails mág hij overigens niet eens in actie komen tegen zijn eigenlijke broodheer. Drenthe schudde overigens al de hand van landgenoot Velthuizen. “Ik heb hem al gesproken in de spelersgroep, ja. Hij is een vriend van me, we speelden samen bij Jong Oranje. Het is een erg goede keeper”, besluit de geboren Rotterdammer.

Bezig met laden …