voetbalzone

Drenthe maakt excuses naar fans: 'Het ging niet alleen om het geld'

Matthijs van Laar07 jan 2011, 13:04
Laatst bijgewerkt: 07 jan 2011, 13:04
Advertentie

Royston Drenthe traint weer mee bij Hércules. De voorbije weken verscheen de Nederlandse middenvelder niet op de oefensessies, omdat hij naar eigen zeggen al maanden geen salaris heeft ontvangen. Vrijdag openbaart hij in een vraaggesprek met AS dat dat niet de enige reden was om tot werkweigering over te gaan. “Ik was ook het vertrouwen in de leidinggevenden kwijt”, onthult hij.

/

Drenthe verscheen vrijdag op de persconferentie, en praatte voor het eerst in het openbaar over de gebeurtenissen van de afgelopen tijd. Zijn salaris is nog altijd niet binnen, maar de kersverse Oranje-international heeft wel zijn vertrouwen in het clubbestuur hersteld zien worden. “De zaak is opgehelderd, en dat was eerst niet het geval”, zegt hij. “Ik ben op dit moment tevreden met de uitleg die ik heb gekregen.”

De 23-jarige oud-Feyenoorder verklaart dat hij zich weer ‘volledig’ wil in gaan zetten voor Hércules. “Ik kan nu alleen maar hard werken en trainen, zodat de coach ziet dat ik er weer klaar voor ben.” Spijt van zijn recalcitrante gedrag heeft hij niet. “Ik vind niet dat ik iets verkeerds heb gedaan. Ik zeg echter ook niet dat dit de beste oplossing was, maar ik voelde dat ik het moest doen. Mijn vader en wat anderen zeiden dat het niet de beste manier was, maar ik kan niet zeggen dat ik het voor niks heb gedaan”, aldus Drenthe.

De voormalig jeugdinternational maakte vervolgens zijn excuses richting de fans. “Zij hebben hier niks mee te maken, en dat geldt ook voor de coach en mijn ploeggenoten.” Mocht coach Esteban Vigo maandagavond een beroep op hem willen doen, dan kan dat. “Ik ben naar Nederland geweest voor mijn vakantie, maar ik heb niet alleen voor de TV gezeten. Ik heb ook getraind en ik ben fysiek gezien in staat om te spelen.”

Bezig met laden …