voetbalzone

Drenthe pakt zijn koffers weer en gaat avontuur aan in Turkije

Bart Kruyt23 jan 2015, 16:45
Laatst bijgewerkt: 23 jan 2015, 16:45
Advertentie

Royston Drenthe speelde al in Nederland, Spanje, Engeland en Rusland en vervolgt zijn loopbaan nu in Turkije. De vleugelspeler heeft vrijdag een contract voor tweeënhalf jaar getekend bij Kayseri Erciyesspor, de huidige nummer zestien van de Süper Lig. Met Drenthe aan boord hoopt de laagvlieger degradatie uit de hoogste Turkse afdeling te kunnen voorkomen.

voetbalzone

De 27-jarige Drenthe is overgenomen van Reading, dat de Rotterdammer in de eerste seizoenshelft al had verhuurd aan Sheffield Wednesday. "Royston is absoluut een getalenteerde speler, maar soms kunnen nieuwelingen hun beloftes niet inlossen", zegt Reading-manager Steve Clarke op de website van zijn club. "Dat was bij Royston het geval, dus voor beide partijen is het beter dat we nu verder gaan. We wensen hem het beste voor de toekomst."

Drie weken geleden wist de BBC nog te melden dat Drenthe waarschijnlijk naar een club in China zou gaan, maar hij vervolgt zijn loopbaan dus bij Centraal-Anatolië. Bij Erciyesspor wordt hij ploeggenoot van voormalig Eredivisie-topscorer Björn Vleminckx.

Bezig met laden …