voetbalzone

Drenthe: 'Pellegrini behandelde mij bij Real niet zoals ik graag wilde'

Daniel Cabot Kerkdijk09 nov 2010, 15:22
Laatst bijgewerkt: 09 nov 2010, 15:22
Advertentie

Royston Drenthe treft komende donderdag in de persoon van Manuel Pellegrini een oude bekende. De oefenmeester debuteert donderdag in het duel met Hércules, de werkgever van de Nederlander, op de bank bij Málaga. Beiden kennen elkaar van hun gezamenlijke periode bij Real Madrid. Onder leiding van Pellegrini speelde Drenthe zeker niet altijd, maar toch is hij enigszins lovend over de Chileen.

/

"Onze relatie was niet bijzonder hecht", vertelde de ex-Feyenoorder dinsdag aan diverse Spaanse media. "Hij behandelde mij niet zoals ik graag wilde en onder zijn leiding beleefde ik niet mijn beste seizoen. Ik speelde slechts acht wedstrijden. Ik kan niet dat zeggen dat onze relatie perfect was, maar het is wel een meneer met een groot hart. Daarnaast moeten we niet vergeten dat hij wereldspelers onder zijn leiding had en dat het dan makkelijker is om keuzes te maken."

Volgens Drenthe heeft Málaga er goed aangedaan om Pellegrini aan te stellen. "Maar Jesualdo Ferreira was ook geen verkeerde trainer. De spelers zijn hetzelfde, dus de trainer kan hooguit een paar dingen veranderen. De spelers moeten het werk doen. Pellegrini kan vijftig procent geven, maar de rest moet van de spelers komen." De ploeg van Drenthe en Piet Velthuizen heeft in competitieverband twee punten meer dan Málaga. Het eerste bekerduel eindigde in 0-0.

Bezig met laden …