voetbalzone

Drenthe: 'Real boekt zoveel progressie dat ze mij niet meer nodig hebben'

Daniel Cabot Kerkdijk23 dec 2010, 18:46
Laatst bijgewerkt: 23 dec 2010, 18:46
Advertentie

Royston Drenthe gaat er niet van uit dat hij komend seizoen terugkeert bij Real Madrid, ondanks een doorlopend contract tot medio 2012. De ex-Feyenoorder speelt dit lopende seizoen op huurbasis voor Hércules. "Diep in mijn hart heb ik afscheid genomen", vertelt de enkelvoudig Oranje-international aan het weekblad Voetbal International. "Real Madrid boekt momenteel zoveel progressie dat ze een speler als Royston Drenthe niet meer nodig hebben."

/

"Ik besef dat José Mourinho niet staat te popelen bij de gedachte dat ik volgend jaar weer aansluit", vervolgt de 23-jarige Drenthe. "Ik moet nu aan mezelf denken, goed spelen en dan zie ik wel waar mijn toekomst ligt. Nee, Mourinho neem ik niks kwalijk. Wat kan ik hem verwijten dan? Hij laat Real Madrid geweldig spelen en moet dus een fantastische trainer zijn. Ik heb maar te respecteren dat ik niet in zijn plannen voorkom. Tegelijkertijd heb ik nu eindelijk de zekerheid dat ik elke week speel. Dat is lekker, hoor."

"Waarom ik dan toch zo lang in Madrid ben gebleven", vraagt Drenthe zich hardop af. "Omdat ik me daar ondanks alles toch kon ontwikkelen. Als je met Fabio Cannavaro, Ruud van Nistelrooij, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Sergio Ramos, Robinho en Cristiano Ronaldo traint, word je daar nooit slechter van. Ik kón daardoor geduldig zijn, al besef ik ook dat het allemaal anders had kunnen lopen. Als je dan je kop laat hangen, verdwijn je in de anonimiteit. Natuurlijk was ik op gezette tijden ook mismoedig, maar in mijn hoofd bleef ik sterk. Dát is mijn kracht."

Bezig met laden …