voetbalzone

'Drenthe stelt Mourinho zeer teleur en mag door achterdeur vertrekken'

Daniel Cabot Kerkdijk30 mei 2011, 18:20
Laatst bijgewerkt: 30 mei 2011, 18:20
Advertentie

Royston Drenthe zal geen enkele wedstrijd voor Real Madrid meer spelen. De veelzijdige linkspoot heeft José Mourinho in zijn verhuurperiode aan Hércules dusdanig teleurgesteld dat hij niet de kans krijgt om in de zomer een plaats in de selectie van de Koninklijke af te dwingen, zo schrijft Marca. Het contract met Drenthe loopt volgend jaar zomer af.

/

Drenthe maakte in de zomer van 2007 voor dertien miljoen euro de overstap van Feyenoord naar Real. Drie seizoenen lang zat de Rotterdammer grotendeels op de bank van de Spaanse topclub. Trainers als Bernd Schuster en Manuel Pellegrini zagen het niet in Drenthe zitten en Mourinho gaf vorig jaar zomer te kennen dat Drenthe beter verhuurd kon worden. Hércules won de felle strijd om zijn tijdelijke komst.

In de eerste maanden was Drenthe een van de lievelingsspelers van de supporters van Hércules, maar al snel werd hij door allerlei externe factoren verguisd. Esteban Vigo en opvolger Miroslav Djukic hekelden onlangs de instelling van Drenthe. Volgens Marca is Mourinho 'zeer teleurgesteld' in de ex-Feyenoorder en hoeft hij zich ook niet op de eerste training voor komend seizoen te melden.

Bezig met laden …