voetbalzone

Drenthe wil oude vorm hervinden: 'Ik denk dat dit mijn thuis is'

Matthijs van Laar19 jul 2013, 11:46
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2013, 11:46
Advertentie

Royston Drenthe heeft de voorbije jaren diverse stapjes terug gedaan, maar zijn ambities zijn onverminderd groot. Het Engelse Reading beschouwt hij als een mooie tussenstap op de terugweg naar het hoogste niveau. “Ik kan nog steeds beter worden en moet keer op keer laten zien wat ik kan”, vertelt de 26-jarige middenvelder op de website van the Royals.

/

Voorlopig speelt Drenthe echter in de betrekkelijke anonimiteit van de Championship. De eenmalig international hoopt bij Reading zijn vorm van weleer te hervinden. “Elke dag sta ik weer op met het idee dat het nog niet genoeg is. Ik wil belangrijk zijn voor deze club”, verklaart de Rotterdammer, die voor de Engelsen heeft gekozen vanwege zijn goede gevoel bij dat land.

“Ik vertel iedereen altijd al dat in Engeland het mooiste voetbal wordt gespeeld dat ik ooit heb gezien”, aldus Drenthe op de website van zijn nieuwe werkgever. “Het past perfect bij mijn stijl. Ik denk dat dit mijn thuis is.” Vorig jaar was de ex-speler van onder meer Real Madrid kortstondig actief bij het Russische Alania Vladikavkaz, waar hij tot drie doelpunten kwam in zes competitieoptredens. Ook diende hij in zijn carrière de kleuren van Feyenoord, Hércules en Everton.

Bezig met laden …