voetbalzone

Drenthe wilde naar De Kuip: ‘Ik had meer steun verwacht’

Erik van Dam27 okt 2013, 06:00
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2013, 06:00
Advertentie

Zeven jaar geleden werd de loopbaan van Royston Drenthe als een komeet gelanceerd. De linkervleugelspeler kende een sterk seizoen bij Feyenoord en werd en passant opgeroepen voor het EK Onder-21, dat Nederland als winnaar afsloot. Drenthe speelde dat toernooi zó goed, dat Real Madrid zich voor hem meldde in Rotterdam-Zuid. Hij tekende voor vijf jaar, slaagde niet in Spanje en speelt nu voor Reading.

/

In de bescheiden Engelse Championship is hij dit seizoen steeds basisspeler bij the Royals. Toch was Drenthe het liefst van alles teruggegaan naar De Kuip, waar hij in de begindagen van zijn carrière speelde. Hij nam in de zomer contact op met Feyenoord en sprak met technisch directeur Martin van Geel. ‘Bepaalde mensen’ wilden echter niet dat hij terug zou keren in zijn thuisstad.

“Ik gun ze het allerbeste, want ik heb nog steeds een vervelende dag als ik hoor dat ze hebben verloren. Maar het is niet altijd even makkelijk. Misschien dachten ze dat ik effect zou hebben op de groep, maar als geboren en getogen Feyenoorder had ik altijd wat steun verwacht van een club als Feyenoord”, sipt Drenthe in gesprek met RTV Rijnmond. Hij zegt in het interview dat hij dat ook waarneemt bij andere clubs.

Iemand die uit de eigen jeugdacademie komt krijgt altijd weer een kans bij zijn oude club. “Dat heb ik niet teruggezien bij Feyenoord. Desondanks ben en blijf ik een echte Feyenoorder. Dat zal niemand van mij afnemen. Niemand is groter dan de club en dat is het enige dat telt voor mij”, aldus Drenthe. Hij speelde 29 Eredivisieduels voor Feyenoord, zonder daarin te scoren.

Bezig met laden …