voetbalzone

Drie Ajacieden willen ‘liever vandaag dan morgen’ weg na vertrek van Tadic

Noel Korteweg15 jul 2023, 16:13
Laatst bijgewerkt: 15 jul 2023, 16:13
Advertentie

Het vertrek van Dusan Tadic heeft voor een sneeuwbaleffect gezorgd bij Ajax, zo onthult clubwatcher Mike Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf. Edson Álvarez, Mohammed Kudus en Davy Klaassen willen nu ‘liever vandaag dan morgen’ vertrekken bij de Amsterdammers. “De sneeuwbal is aan het rollen”, zegt Verweij.

Tadic kon zich niet vinden in het aankoopbeleid van Ajax en vond het niveau van de selectie ondermaats. De aanvoerder liet daarom vrijdag zijn contract ontbinden en gaat nu in de laatste fase van zijn carrière op zoek naar een uitdaging elders. Verweij vertelt in zijn podcast dat het vertrek van Tadic voor een sneeuwbaleffect zorgt in de Johan Cruijff ArenA. “Wat wel een gevaar is van deze situatie bij Ajax... Kijk, die sneeuwbal is aan het rollen.”

“Als Sven Mislintat (directeur voetbalzaken, red.) en Maurits Hendriks (Chief Sports Officer, red.) in plaats van een paar PowerPoint-presentaties gewoon heel actief waren geweest en ambitie hadden getoond op de transfermarkt, dan had je Tadic kunnen behouden”, zegt de clubwatcher. De inmiddels ex-Ajacied nam het Mislintat kwalijk dat hij hem tijdens zijn vakantie niet heeft opgebeld of heeft geïnformeerd om hem gerust te stellen over het komende seizoen. “Álvarez wil nu weg, dat had voorkomen kunnen worden”, vervolgt Verweij.

De Mexicaan staat al langer in de concrete belangstelling van West Ham United. “Die hebben nu eindelijk de transfer van Declan Rice naar Arsenal afgerond. Het was zo dat Álvarez na het afketsen van de deal met Borussia Dortmund niet onmiddellijk ‘ja’ wilde zeggen tegen West Ham. Dat is een club die volgend jaar zomaar in het rechterrijtje kan staan of tegen degradatie kan voetballen. Alleen door die hele situatie rond Tadic wil Álvarez ook liever vandaag dan morgen weg, wil Kudus liever vandaag dan morgen weg en wil Klaassen ook liever vandaag dan morgen weg. Dat is een speler die altijd van waarde is voor Ajax, maar afgelopen seizoen natuurlijk heel weinig heeft gespeeld.” Kudus is een van de toptargets van Brighton & Hove Albion deze zomer, terwijl Klaassen eerder in verband werd gebracht met Turkse clubs.

Bezig met laden …