voetbalzone

‘Drie Belgen bij Liverpool zou mooi zijn, ik ga zeker met hem praten’

Daniel Cabot Kerkdijk31 mei 2015, 08:47
Laatst bijgewerkt: 31 mei 2015, 08:47
Advertentie

Simon Mignolet gaat met Christian Benteke praten over een eventuele overgang van de aanvaller naar Liverpool. De aanvaller van Aston Villa geniet al langere tijd belangstelling van diverse clubs, die echter weten dat de club uit Birmingham niet van plan is om de Belgisch international van de hand te doen. Aston Villa wijkt niet af van de transferclausule van 44 miljoen euro.

voetbalzone

Mignolet ziet een vergroting van het aantal Belgen op Anfield zonder meer zitten. De al eerder aangetrokken Divock Origi meldt zich komende zomer bij de Merseyside-club. De Belg, twintig jaar, speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Lille. “Drie Belgen bij Liverpool zou mooi zijn”, erkent Mignolet. “Ik ga het zeker met Benteke bespreken.”

“Het is sowieso plezierig om Divock bij de club te verwelkomen”, stelt de doelman. Benteke, 24 jaar en een contract tot medio 2017, was de voorbije maanden uitstekend op dreef voor Aston Villa. Volgens manager Tim Sherwood doet de aanvaller er goed aan om nog minimaal een jaar op Villa Park te blijven. "Als hij hier blijft en zijn moyenne qua doelpunten handhaaft, dan sluit hij komend seizoen met twintig tot dertig doelpunten af. Als hij daarna een goed EK kent, speelt hij in 2016 waarschijnlijk voor Real Madrid. Hij kan naar de beste club ter wereld als hij dertig doelpunten maakt. Zo goed kan hij zijn.”

Bezig met laden …