voetbalzone

'Drie clubs meldden zich reeds bij VVV voor revelatie Wildschut'

Bart Kruyt03 mei 2012, 07:40
Laatst bijgewerkt: 03 mei 2012, 07:40
Advertentie

VVV-Venlo moet zich via de nacompetitie zien te handhaven in de Nederlandse Eredivisie. De ploeg van Ton Lokhoff verloor woensdagavond met 2-0 van landskampioen Ajax en weet nu waar het aan toe is: de nummer zestien van de ranglijst kan op de laatste speeldag niet meer zakken of dalen. Het veilige ADO Den Haag is niet meer in te halen door VVV.

/

Yanic Wildschut lijkt zich geen zorgen te maken over degradatie: als VVV afglijdt, dan is de kans groot dat hij gewoon in de Eredivisie blijft. Volgens De Telegraaf hebben AZ, Vitesse en sc Heerenveen zich inmiddels officieel gemeld bij VVV, om de belangstelling voor de twintigjarige Wildschut kenbaar te maken. Het contract van de Amsterdammer loopt tot medio 2014 door en in de verbintenis zit een optie voor een extra seizoen.

VVV vraagt momenteel 2,5 miljoen euro voor de aanvaller, maar AZ, Vitesse en Heerenveen hopen dat die vraagprijs nog wat omlaag gaat, als de Limburgers via de nacompetitie degraderen. Wildschut is dit seizoen de absolute smaakmaker bij VVV en scoorde in zijn eerste seizoen in de Eredivisie tot dusver zes keer in 28 competitiewedstrijden.

Bezig met laden …