voetbalzone

Drie Eredivisie-clubs willen Ekkelenkamp huren; Mainz zet in op koop

Dominic Mostert15 jun 2021, 22:21
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2021, 22:21
Advertentie

Jurgen Ekkelenkamp kan zijn contract bij Ajax verlengen, zo meldt De Telegraaf dinsdagavond. De middenvelder heeft een doorlopend contract tot de zomer van 2022, maar kan een verbeterde verbintenis ondertekenen tot medio 2024. Als hij dat doet, willen FC Twente, Vitesse en sc Heerenveen hem graag huren, aldus de krant.

De Eredivisionisten zijn niet de enige clubs met interesse, want het Duitse 1. FSV Mainz 05 en een niet nader genoemde Belgische topclub hopen hem van Ajax te kunnen kopen. Ekkelenkamp zal op korte termijn beslissen over zijn toekomst, is de verwachting. De middenvelder speelde het afgelopen seizoen vijftien keer in de Eredivisie, vier keer in de Champions League en vier keer in de TOTO KNVB Beker.

Ekkelenkamp, 21 jaar, wordt al geruime tijd in verband gebracht met Twente. Een jaar geleden leek sprake van een huurovereenkomst, maar toen wilde Ajax de middenvelder niet laten gaan. In mei, toen het seizoen nog niet voorbij was, zei assistent-trainer Andries Ulderink van Twente dat het nog te vroeg was om over een transfer van Ekkelenkamp te praten. "Maar hij staat zeker bij ons op de radar", voegde hij eraan toe bij het programma VoetbalTijd.

"We zijn hem natuurlijk blijven volgen. Ik kan het me goed voorstellen dat wij straks zeker weer een poging gaan wagen om te kijken of hij naar FC Twente kan komen", gaf Ulderink aan. Jurgen Ekkelenkamp stond in de laatste twee competitiewedstrijden van vorig seizoen negentig minuten op het veld bij Ajax, dat toen al kampioen was. Over het gehele seizoen had hij vier basisplaatsen in de Eredivisie.

Bezig met laden …