voetbalzone

'Drie Franse internationals legden 10.000 euro op tafel en kochten rijbewijs'

Bart Kruyt14 mei 2016, 09:51
Laatst bijgewerkt: 14 mei 2016, 09:51
Advertentie

De ploeggenoten van Samir Nasri (Manchester City), Jérémy Ménez (AC Milan) en Layvin Kurzawa (Paris Saint-Germain) zullen zich voortaan wel even bedenken wanneer zij bij een van de Franse voetballers in de auto willen stappen. Volgens de Franse krant Le Parisien hebben de internationals hun rijbewijs niet gehaald na een examen, maar simpelweg gekocht.

/

De Franse justitie heeft een netwerk ontmanteld dat sinds 2013 naar schatting een miljoen euro heeft verdiend aan het verstrekken van ongeveer driehonderd rijbewijzen. Nasri, Ménez en Kurzawa zouden dus ook van deze diensten gebruik hebben gemaakt. Het kostte naar verluidt 10.000 euro om het felbegeerde roze papiertje te bemachtigen.

De rijbewijzen werden afgegeven door medeplichtigen die bij de bevoegde instantie werkten. Naast de genoemde voetballers zijn er nog meer (in Frankrijk) bekende personen die ervan verdacht worden dat zij 10.000 euro op tafel hebben gelegd voor hun rijbewijs. De afnemers zouden geen tijd en/of zin hebben om lessen te nemen en het examen af te nemen.

Bezig met laden …