voetbalzone

‘Drie grootmachten azen op door Sánchez verdrongen Alderweireld’

Dominic Mostert11 mei 2018, 19:42
Laatst bijgewerkt: 11 mei 2018, 19:42
Advertentie

Mauricio Pochettino gaat volgende week met Toby Alderweireld in gesprek over de toekomst van de verdediger. Dat meldt Sky Sports vrijdagavond. Volgens de doorgaans betrouwbare sportzender staat Alderweireld in de belangstelling van Chelsea, Manchester United en Paris Saint-Germain. Zijn contract bij Tottenham Hotspur loopt nog een jaar door en bevat een optie voor een extra seizoen.

Beide partijen zouden al ruim een jaar in gesprek zijn over een nieuwe verbintenis. De onderhandelingen hebben nog altijd niet geleid tot overeenstemming. Een hamstringblessure gooide het seizoen van Alderweireld op zijn kop: de ex-speler van Ajax kampte tussen november 2017 en maart 2018 met blessureleed en speelde in die periode alleen twee bekerduels in februari. Pochettino wilde geen risico's nemen met zijn pupil, die inmiddels weer fit is. Zijn vaste basisplek heeft Alderweireld niet heroverd.

De international van België is door Davinson Sánchez gepasseerd in de pikorde en begint vaker op de bank dan in de basis bij de Londenaren. Dit seizoen kwam Alderweireld in totaal tot dertien optredens in de Premier League. Tottenham kan volgens Sky Sports gebruikmaken van een clausule om de stopper te laten verlengen tot medio 2020, maar in dat geval zou Alderweireld tot veertien dagen vóór de zomerse transferdeadline van 2019 voor iets meer dan 28 miljoen euro mogen vertrekken.

Pochettino wil nog niet ingaan op de situatie van Alderweireld. "Het belangrijkste is dat we derde worden in de competitie", vertelt hij twee dagen voor het afsluitende competitieduel met Leicester City. "Vanaf maandag zullen we het hebben over volgend seizoen. Dit is niet het juiste moment om het te hebben over de situaties van individuen. Natuurlijk zullen we er na afloop van het seizoen klaar voor zijn om te praten over de belangrijke dingen voor komend seizoen."

Bezig met laden …