voetbalzone

'Drie Italiaanse clubs zitten Ajax dwars in strijd om Van der Vaart'

Bart Kruyt20 mei 2015, 20:18
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2015, 20:18
Advertentie

Ajax hoopt dat Rafael van der Vaart na dit seizoen terug wil keren naar Amsterdam, maar de middenvelder van Hamburger SV heeft eerlijk gezegd dat hij liever eerst nog in een Europese topcompetitie aan de slag zou willen gaan. Mogelijk ligt zijn toekomst wel in de Serie A: volgens La Gazzetta dello Sport hebben drie Italiaanse clubs Van der Vaart op de korrel.

voetbalzone

Het gaat niet om hoogvliegers: Genoa, Torino en Atalanta zouden wel wat voelen voor de komst van de 32-jarige Nederlander. Genoa staat van deze drie ploegen het hoogst genoteerd, op de zesde plaats, maar de voormalig club van John van 't Schip heeft geen Europese licentie gekregen van de Italiaanse voetbalbond en mag daardoor volgend seizoen geen Europees voetbal spelen. Genoa is overigens nog wel tegen deze beslissing in beroep gegaan.

Torino staat momenteel negende in de Serie A en maakt nog een kleine kans op Europees voetbal; Atalanta, de club van Urby Emanuelson, staat zeventiende en zal volgend seizoen in ieder geval zeker niet in Europa actief zijn. Van der Vaart heeft een aflopend contract bij HSV en kan dus transfervrij binnengehaald worden.

Bezig met laden …