voetbalzone

‘Drie landstitels op rij was heerlijk, maar ik moet nog wel beter worden’

Erik van Dam08 jul 2013, 15:09
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2013, 15:09
Advertentie

Shinji Kagawa heeft zich voorgenomen komend seizoen dwingender aanwezig te zijn bij Manchester United. De Japanse middenvelder trok een jaar geleden van Borussia Dortmund naar de Engelsen en pakte direct de landstitel. Kagawa speelde echter ‘maar’ twintig wedstrijden in de competitie en was niet altijd even zichtbaar. Dat moet nu beter gaan, vindt de Aziaat.

/

“Het was heerlijk om de titel te pakken en er zo drie op een rij van te maken, na de twee die ik met Dortmund won. Maar ik voel dat ik nog wel voldoende werk heb te doen. Ik denk dat ik half tevreden, half ontevreden ben”, geeft Kagawa aan in gesprek met Inside United. “Ik wil seizoen na seizoen beter worden, verwacht veel van mezelf. Ik hoop mijn dynamiek, stijl en aanwezigheid meer te tonen.”

Kagawa denkt dat de sleutel tot sterker en beter worden ligt in hard werken, dag na dag, training na training. “Maar het komt ook op je eigen wil aan. Dat is belangrijk als je in een ander land speelt, en zeker in Europa”, weet de international. “Je moet in jezelf blijven geloven. Doe je dat niet, dan gaat het zowel op als naast het veld niet goed met je.”

Bezig met laden …