voetbalzone

Drie nederlagen op rij kosten coach Hajduk Split direct de kop

Erik van Dam28 okt 2010, 18:17
Laatst bijgewerkt: 28 okt 2010, 18:17
Advertentie

Stanko Poklepovic moet op zoek naar nieuw emplooi. De 72-jarige coach mag niet langer door bij Hajduk Split, nadat de Kroatische ploeg drie verliespartijen op een rij incasseerde. Een week geleden bleek Zenit Sint-Petersburg met 2-0 te sterk in de Europa League; in het weekend won Cibalia in de competitie met 2-1 en woensdag verloor Hajduk ook nog eens in de beker.

De nederlaag in de kwartfinale van dat toernooi was de druppel voor de clubleiding. Ondanks de tweede plaats in de competitie en de achterstand op Dinamo Zagreb van niet meer dan vier punten, is het vertrouwen in Poklepovic verdwenen. Het Kroatische medium Nacional brengt naar buiten dat zijn assistent Josko Spanjic voorlopig de honneurs waarneemt bij Hajduk.

Dit weekend zal Spanjic de club leiden in de thuiswedstrijd tegen Hrvatski Dragovoljac. Volgende week wacht een belangrijke ontmoeting in de Europa League, als Zenit op bezoek komt in Split. Eerder in de groepsfase had Hajduk nog met 1-0 gewonnen van Anderlecht; daarentegen leed het team wel een 3-1 nederlaag tegen AEK Athene.

Bezig met laden …